De beste 55 inch TV kopen

De beste 55 inch TV kopen van dit moment? Dan ben je hier aan het juiste adres. We geven je een overzicht van de 5 beste 55 inch TV toestellen die je momenteel kan kopen.

Een nieuwe TV kopen is een ganse opgave. We krijgt allerlei mogelijkheden en functies naar je toegeworpen. In allerlei termen en je hoort het donderen in Keulen. Geen nood, we helpen je verder. We geven je een overzicht van de beste 55 inch TV toestellen die je momenteel kan kopen zonder te technisch te praten over functies en mogelijkheden.

Waarom kiezen voor een 55 inch TV?

Beste 55 inch TV kopenDe 55 inch TV is de meest veilige keuze. Hij is niet te groot en ook niet te klein. Twijfel je over welk formaat je zou moeten kopen? Je kan dat vrij eenvoudig te weten komen door je kijkafstand te bepalen. Voor een 55 inch TV met een 4K resolutie is de ideale kijkafstand 2 tot maximaal 4 meter. Dat wil dus zeggen dat de 55 inch TV geschikt is voor de meeste huiskamers. Is je huiskamer groter? Dan bekijk dan onze top 5 grote tv toestellen.

Waarop letten bij een 55 inch televisie?

Wat zijn de belangrijkste puntjes waar je moet op letten bij het kopen van een 55 inch TV. Eerst en vooral zijn er toch enkele minimum vereisten die een goeie TV in 2022 zou moeten hebben. Je koopt liefst een OLED of OLED televisie. QLED wordt enkel geproduceerd door Samsung. QLED is dan weer een product van LG. Maar je vindt ook QLED bij andere merken. Beide hebben voor en nadelen. Maar beide bieden ze ook een superieure beeldkwaliteit. Onze voorkeur gaat uit naar OLED.

Nog enkele belangrijke eigenschappen die je nieuwe TV zou moeten hebben zijn:

Welke 55 inch TV kopen?

We lijsten hieronder de 5 beste 55 inch TV toestellen voor u op. Het zijn stuk voor stuk de beste toestellen die je momenteel kan verkrijgen.

Beste 55 inch TV

1. LG C1 OLED55C16LA (2021)

BESTE KOOP/BESTE KEUZE

Prijs/Kwaliteit gezien is dit met verve het beste televisie toestel die je momenteel kan kopen. Het enige nadeel aan dit toestel is dat het glazen scherm de neiging heeft te reflecteren in daglicht. Hier hou je dus best rekening mee. Maar verder heeft dit toestel amper minpuntje die te vermelden zijn.

2. Samsung Neo QLED 55QN95A (2021)

Qua prijs is hij een pak duurder dan de nummer 1 in dit lijstje. Maar Samsung zet met dit toestel een absoluut top toestel op de markt. De nieuwe Mini LED technologie zorgt voor nog diepere zwart waarden. Het enige nadeel is dat dit toestel geen gebruik maakt van Dolby Vision en Dolby Atmos.

3. Sony Bravia OLED XR-55A80J (2021)

Deze Sony mag absoluut niet ontbreken in ons lijstje. Deze Sony biedt premium beeldprestaties. Hij beschikt bovendien over een uitmuntende geluidskwaliteit. Het enige minpuntje van dit toestel is zijn onhandig besturingssysteem.

4. SAMSUNG QLED 55 inch QE55Q80 (2020)

Gamers opgelet! Dit toestel is de beste op de markt voor gamers. Ook wie opzoek is naar een toestel dat niet te duur is en toch wil genieten van mooie beeldkwaliteit doet hier goede keuze. Nadeel van dit toestel? De duurde modellen en recenter modellen hebben een iets betere beeldkwaliteit.

5. Sony KE-55XH9005P (2020)

TV SONY LCD FULL LED 55 inch KE55XH9005BAEP

Ook dit toestel is een aanrader voor Gamers. Hij komt net achter de Samsung op nummer 4 omdat hij niet beschikt over OLED. Maar vergis je niet, dit toestel biedt je ook een uitstekende beeldkwaliteit. Echter de kijkhoeken zijn iets kleiner. Maar hij beschikt dan wel over een mooi vol geluid.

Nico

Nico

Nico is de bezieler en beheerder van deze website. Stichter van Apple Nieuws Vlaanderen - MacKopen.be en De Beste Laptop. Gepassioneerd door technologie.

Beste Televisie Kopen
Logo