Top 5 beste middelgrote televisie toestellen

In dit overzicht bekijken we de beste televisie toestellen tot en met 55 inch, of omgerekend toestellen tot 140cm. Het zijn de populairste toestellen. Er zijn 4 belangrijke maten in deze categorie.

  • 43 inch (109 cm) – ideale kijkafstand 2 tot 2,5 meter
  • 49 inch (125 cm) – ideale kijkafstand 2,5 tot 3 meter
  • 50 inch (127 cm) – ideale kijkafstand 2,5 tot 3 meter
  • 55 inch (140 cm) – ideale kijkafstand 2,5 tot 3 meter

De beste maat voor je televisie is sterk afhankelijk van de grote van de ruimte waar je je toestel in zal plaatsen.

Ideale kijkafstand televisie

Het is soms moeilijk te bepalen welke televisie best in je ruimte past. Het gebeurt regelmatig dat er een televisie wordt gekocht en dat er achteraf wordt vastgesteld dat hij te groot of te klein is.

Om dit te vermijden is de kijkafstand belangrijk. Meet hiervoor de afstand tussen de gewone plaats waar je TV kijkt en je televisie toestel. Aan de hand daarvan kan je bepalen welke maat van TV het beste past in je ruimte.

We geven de ideale kijkafstand telkens mee zodat je zeker bent naar de geschikte maat televisie te zoeken.

Waar moet ik op letten bij aankoop van een middelgrote TV?

Bij middelgrote televisie toestellen komt er vaak al wat meer technologie kijken dan bij kleine televisie toestellen. Bij de grootste categorie kan men zelfs kiezen voor OLED toestellen.
 
De meeste toestellen in dit segment zijn tegenwoordig allemaal 4K toestellen. We raden dus ook aan om zeker een 4K toestel te kopen. Full HD toestellen kan natuurlijk, maar is naar onze mening geen duurzame aankoop.
 

HDR

Ga voor betere beeldkwaliteit en kies een HDR televisie toestel. HDR zorgt voor een beter kleurbereik en dus een betere beeldkwaliteit. Wil je een duurzaam televisie toestel? Kies er dan eentje met HDR.  Onderstaande video legt kort uit wat HDR juist is.
 

OLED Televisie

Vanaf 55 inch toestellen kan je opteren om een OLED toestel te kopen. Wil je het beste van het beste? Dan is OLED een absolute must! Nadeel is dat deze toestellen behoorlijk prijzig zijn. Maar ze zijn een streling voor het oog. De marktleider qua OLED televisie toestellen is zonder twijfel LG.

Het grote voordeel van OLED is dat er geen achtergrond verlichting meer nodig is. Voordeel? Zwart is niet meer grijs, maar echt zwart. De kleuren zijn dan ook mooier dan op gelijk welk andere televisie toestel.

Kies dus indien, je budget het toelaat en wanneer je een toestel vanaf 55 inch wenst te kopen voor een OLED toestel.
 
 
In het kort let je dus best hierop:

Hieronder vind je een selectie aan TV’s die voldoen aan bovenstaande punten. Deze lijst updaten we meermaals per dag. Zo ben je zeker dat het toestel op voorraad is tegen de beste prijs. Wil je weten welke 55 inch TV toestellen momenteel de beste van de markt zijn? Bekijk dan onze Beste 55 inch TV toestellen.

Beste middelgrote televisies

Heb ik je goed geholpen?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Nico
Nico

Nico is de bezieler en beheerder van deze website. Stichter van Apple Nieuws Vlaanderen - MacKopen.be en De Beste Laptop. Gepassioneerd door technologie.

Vragen of opmerkingen zijn steeds welkom

Laat een reactie achter

Beste Televisie Kopen
Logo